KULTUUR: EKA arhitektuuritudengite tulevikuvisioonid Tallinna Bussijaamast

Tallinna Bussijaam unistab uuenemisest ning 2019. aasta sügisel küsisime Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuri tudengitelt küsimuse – kuidas nemad tuleviku bussijaama näevad?

Õppeülesande tulemusena saab sel sügisel Tallinna Bussijaamas tutvuda EKA tudengite näitusega „T4 – Tallinn Timber Tower Terminal“, mis tutvustab tuleviku bussijaama kaheksat kavandit. Bussijaama külastajad said oma lemmiku eest hääletada. 16. oktoobril kuulutati välja rahva lemmik, milleks osutus projekt GRADIENT, autoriteks olid Mia Martina Peil ja Anna Smetanina.

Kavandite loomise käigus pidid tudengid lähtuma keskkonnasäästlikest ehitusmaterjalidest, transpordi liiklusest ning kindlasti ka inimeste privaatsusest ja mugavusest tihedas linnaruumis.

“Tänases valguses on küll veel vara rääkida bussijaama ümberehitusest, aga kindlasti saavad projektid sisendiks Tallinna Bussijaama arhitektuurikonkursi lähteülesande koostamisel. Tore on see, et rahvas on saanud kolme nädala jooksul ka tuleviku bussijaama kohta oma arvamust avaldada, ootame põnevusega, milline lahendus kaheksast kavandist lemmikuks osutub,” kommenteerib EKA näitust Tallinna Bussijaama tegevjuht Airika Aruksaar.

Loe lähemalt uudisteportaalist ERR!