KULTUUR: Christian Ackermanni näitus Tallinna Bussijaamas

Alates 02.02.2021 saab Tallinna Bussijaama ootesaalis näha Niguliste muuseumi ekspositsioonist pärit röntgenfotosid Christian Ackermanni loodud kujudest.

Pop-up-näituse formaat võimaldab Ackermanni loominguga tutvuda laiemal ringil inimestel,” rõõmustas Eesti kunstimuuseumi turundus- ja müügivaldkonna juht Piret Järvan Tallinna Bussijaamalt tulnud ettepaneku üle. Järvani sõnul, Põhja-Eesti kirikutest pärit Ackermanni loodud kujud üllatavad ka neid, kes kirikukunsti vastu huvi ei tunne.

“Suure tõenäosusega ei pruugi neid kujusid sel sajandil enam koos näha, sest nad rändavad tagasi oma kodukirikutesse. Bussijaama näitusel on väljas kujude röntgenfotod, mis valmisid ülimahuka uurimustöö raames. Usun, et see omamoodi näitusekild bussijaamas võib tekitada huvi Niguliste muuseumi külastamiseks.” sõnab Järvan.

2017. aastal sõlmisid Eesti kunstimuuseum, Eesti kunstiakadeemia ja Eesti evangeelne luterlik kirik koostöölepingu, mille eesmärgiks oli Ackermanni loomingu interdistsiplinaarne uurimine ning tema skulptuurikunsti taas kunstiväljale toomine. Koostöö tulemusena saab Niguliste muuseumi näitusel näha lähivaates ligi 60 Eesti kirikule loodud skulptuuri.

Tallinna Bussijaama pop-up-näitus on avatud käesoleva aasta maini.

Loe lähemalt uudisteportaalist ERR!