REISIINFO: Tartu Bussijaama remont

Tartu Bussijaamas algab tuleval esmaspäeval, 16.05.2022, kaks kuud kestev ümberehitus, mis sulgeb ajutiselt ootesaali. Nii piletimüük kui Cargobusi pakiveo- ja kulleriteenus kolivad ajutistesse soojakutesse.

Estiko Grupi kinnisvara arendusjuht Sven Saar selgitas, et ümberehitustööd puudutavad nii bussijaama sise- kui välisosa. “Praegused piletimüügiboksid lammutatakse, mis tähendab, et ootesaali tekib reisijatele ruumi juurde,” selgitas Saar.

Lisaks ehitatakse olemasolev Cargobusi teeninduslett suuremaks ning see liigub ootesaalile lähemale. “Nii võiks olla teenindamine kõigile mugavam, sest praegu on Cargobusi ruumid väga väikesed. Siis aga saab anda pakke ning müüa pileteid ühest ja samast kohast,” selgitas Saar.

Kuna ehitustööde ajal on ootesaal suletud, hakkab nii piletimüük kui pakkide vastuvõtt ja väljastamine toimuma ajutistest soojakutest, mis jäävad avaturupoolsesse otsa. Samas jääb R-Kioskile ja Caffeine kohvikule ligipääs ka remondi ajal alles. Bussid väljuvad ehitus- ja remonttööde ajal tavapärastelt platvormidelt.

Tartu Bussijaama soojakute asendiplaan

Sven Saare sõnul tehakse kõik vajalikud tööd nii kiiresti kui võimalik. “Meie soov on reisijate elu võimalikult vähe häirida, mistõttu teeme näiteks välitöid väiksemate etappide kaupa. Kõik piirdeaiad paigutatakse nii, et kõnniteedel oleks võimalik liikuda,” selgitas Saar.

Rovin OÜ koostatud ehitusprojekt nägi ette ka Soola tänavaga külgneva fassaadi ümberehitust, kuid Saare sõnul lükkub see praegu edasi. “Otsustasime välitööde ehitusmahtu vähendada ja keskenduda esmajoones bussijaama külastaja heaolule,” lausus Saar.

Bussijaama operaatori T grupp OÜ tegevjuhi Airika Aruksaare sõnul väärib 2024. aastal Euroopa kultuuripealinna tiitlit kandma hakkav Tartu külaliste vastuvõtuks kultuurset ja ilusat linnaväravat.

“Oleme T grupp OÜ opereeritud bussijaamades juba viimased paar aastat toonud reisijatele kätte kultuurisündmusi: kuvame koostöös Eesti Kunstimuuseumiga erinevaid pop-up-näituseid, avasime koostöös Eesti Rahvusraamatukoguga ja Hoiuraamatukoguga raamatukogude aasta raames reisiraamatukogud Tallinna, Rakvere, Jõhvi ja peagi ka Tartu ning Haapsalu bussijaamades, pakume erinevaid elamusi koostöös PÖFFi, Fotografiska ja Jazzkaarega. Pärast remonti saavutame Emajõelinna bussijaamas sellise ruumilise keskkonna, mis võimaldab ka Tartu kaasata meie «Kultuur kõnnib bussijaamas» projektidesse,” rääkis Aruksaar.

Bussijaama ümberehituse projekti koostas Rovin OÜ, ehitustöid teostab SVG projekt OÜ.

Loe lisaks uudisteportaalist Tartu Postimees!