KULTUUR: Eesti Kunstimuuseum tõi Tartu Bussijaama akendele teoseid Tartust

Alates 13.08.2022 pakub Tartu Bussijaama külastajatele silmailu näitus Tartu-teemalistest teostest Eesti Kunstimuuseumi kogust.

Teosed on Tartu Bussijaama akendele toodud reprokleebiste kujul, mis annab võimaluse näha teoseid teises valguses. Väljapanekut täiendavad lühikesed taustalood, mis seovad teoseid Tartuga.

“Näitusele sai valitud tööd Eesti kunstnikelt, kelle puhul on teada nende tihe seos Tartuga. Näiteks Valve Janov, kes moodustas oma mõttekaaslastega mitteametliku kunstirühmituse Tartu sõpruskond ning kelle eksperimentaalset loomingut on nimetatud ka Karlova avangardiks. Või Karl Pärsimägi, keda on Pallase õpilasena ja tema värvikireva maalilaadi tõttu kutsutud ka Tartu Matisse’iks. Peale nende on näitusel ka võib-olla ehk mitte nii tuntud teosed Eduard Wiiraltilt, Villem Ormissonilt, Linda Kits-Mägilt ning Villu Järmutilt ja Enn Kärmaselt,” kirjeldas Eesti Kunstimuuseumi turundus- ja teenindusvaldkonna juht Piret Järvan.

Hiljuti uuenduskuuri läbinud Tartu Bussijaama külastab 1,5–2 miljonit inimest aastas. “Tartu Bussijaama haldava T grupp OÜ 30. juubeli puhul soovisime külastajate jaoks bussijaama ilmet värskendada ning pakkuda bussiooteajaks killukest kultuurielamust. Kuna Tartu on ülikoolilinna kõrval olnud ka kunstilinn, kus on alguse saanud paljude Eesti kunstnike loometee ning kus kunstielu on pidevalt keenud, leidsime, et just Eesti kunst võiks olla see, mis külastajaid ootesaalis vastu võtab,“ ütles T grupp OÜ turundus- ja kommunikatsioonjuht Kadriann Raud.

Loe lähemalt uudisteportaalist ERR!

Villu Järmuti ja Enn Kärmase tarbegraafika näitus Tartu Kunstnike Majas
on üks piltidest, mille reprot Tartu Bussijaamas näha saab.
Foto autor: Tartu Bussijaam